ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Ο πάντα ενεργός πολίτης, ο Μίκης, επέστρεψε με μια νέα δήλωσή του για την πραγματικότητα που ζούμε. Και αυτά που γράφει, οι διαπιστώσεις που κάνει είναι πέρα για πέρα ​​αληθινές, περιγράφουν μια τραγική, ζοφερή πραγματικότητα για την Ελλάδα. Και όσοι διαβάσουν τη δήλωση θα πρέπει να αρθούν πάνω από το συγκεκριμένο και να κατανοήσουν ότι οι επισημάνσεις δεν αφορούν μόνο στην παρούσα κυβέρνηση, αλλά και σ’ αυτήν που φιλοδοξεί να την διαδεχτεί, χωρίς να εξαιρούνται και οι περισσότερες κυβερνήσεις από τη δεκαετία του 80 και μέχρι σήμερα.
Λαμβάνοντας ως βάση εκκίνησης τις σκέψεις του Μίκη, θα ήθελα να κάνω έκκληση να αρθούμε πάνω από λόγους διχαστικούς. Και κυρίως εμείς, που πιστέψαμε – και πιστεύουμε ακόμη- και αγωνιστήκαμε για την Αριστερά, για έναν κόσμο δικαιότερο και ανεξάρτητο.
Δεν ωφελεί να κατατρώμε τις σάρκες μας και να πετσκόβουμε κομμάτια του μέλλοντός μας υποθηκεύοντάς το σε παγκόσμιους εκμεταλλευτές, που ποτέ δεν ξεδιψούν τις αρπαχτικές διαθέσεις τους.
Η Ελλάδα είναι εδώ. Παρόντες και οι άνθρωποί της, αυτοί οι πολίτες αυτής της χώρας με κρυμμένες τις αληθινές δυνάμεις
τους. Δεν είναι καιρός να αξιοποιήσουμε βλέποντας μπροστά το μέλλον που μπορούμε εμείς να χαράξουμε με τις δικές μας δυνάμεις, τα δικά μας προϊόντα, τους δικούς μας ανθρώπους;
Αυτή θα είναι η πλειοψηφία στην οποία ελπίζουμε. Η συγκεκριμένη κυβερνητική πλειοψηφία ή μειοψηφία είναι ευκαιριακή. Η δύναμη, όμως, που θα αντλήσουμε ανακαλύπτοντας το λαό μας θα είναι στέρεα και ανεξάντλητη.

Τότε, οι κυβερνήσεις θα είναι πια διαχειριστές μας, εκτελεστικά όργανα των δικών μας ονείρων.

Παληοτάκης

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ


Ο κ. Τσίπρας έχει κάθε λόγο να θαυμάζει και να ευχαριστεί τον Ανδρέα Παπανδρέου. Γιατί χάρη σ’ αυτόν κυβερνά όντας ο ίδιος «κουτσός» (με «κουτσή πλειοψηφία), με μια «κουτσή» Βουλή και «κουτσή» κυβέρνηση, χάρη στην συνταγματική αναθεώρηση του 1986, τότε που ο Α. Παπανδρέου έκοψε από το τότε ισχύον Σύνταγμα το ένα «πόδι» (από τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας), για να το σφετεριστεί ο ίδιος ως Πρωθυπουργός!
Από τότε η Ελλάδα βαδίζει κουτσά-στραβά και ανώμαλα χωρίς καμία ένσταση από τους εναπομείναντες θεσμούς (την Βουλή και την Δικαιοσύνη) που σιωπούν εκ του πονηρού. Ιδιαίτερα όσοι έχουν την ελπίδα να κυβερνήσουν την κουτσή χώρα έχοντας και αυτοί «κουτσή πλειοψηφία», όπως γίνεται από το 1986 έως σήμερα.
Όσο για τον ελληνικό λαό, φαίνεται πως του αρέσει να παραμένει «ευκολόπιστος και προδομένος» κατά την ρήση του εθνικού μας ποιητή.
Σε όποιον λαό της γης τολμήσεις να πεις ότι αυτή η τραυματισμένη χώρα έχει κυβέρνηση του 15%, θα βάλει τα γέλια πιστεύοντας ότι πρόκειται για τραγική φάρσα. Μόνο εδώ ο μισός πληθυσμός κλαίει ενώ ο άλλος μισός ετοιμάζεται να κλάψει γιατί κανείς δεν του εξήγησε ότι ο Βασιλιάς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι γυμνός και το κοστούμι του κυβερνήτη που φοράει είναι – όπως το πουκάμισο του Σεφέρη – αδειανό!
Αθήνα, 12.9.2017
Μίκης Θεοδωράκης

Παληοτάκης
Για το blog των Λαμπράκηδων
www.lamprakides.gr/blog

Leave a Reply