Πρόταση εξόδου από την κρίση – Προς τον πολίτη Μαρκεζίνη

Έχουμε οδηγηθεί ως χώρα σε σημείο από το οποίο δεν ξέρουμε αν υπάρχει επιστροφή . Σίγουρα, πάντα υπάρχουν περιθώρια ένας Λαός και οι ηγέτες του να δουν και να στοχεύσουν στην Αναγέννηση των ελπίδων και των οραμάτων του , των στόχων του, του Μέλλοντός του.
Ως blog – στην αρχή της κρίσης – είχαμε δημοσιεύσει μια πρόταση / έκκληση για τη διακυβέρνηση της Ελλάδας και τη διαχείριση της επικίνδυνης περιόδου , πάντα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μιλούσαμε για Προεδρία της Δημοκρατίας, η οποία θα μπορούσε να ανατεθεί στον πάντα παρόντα Μίκη Θεοδωράκη και η διαχείριση της διακυβέρνησης της χώρας να βρίσκεται στα χέρια του Βασιλείου Μαρκεζίνη , του έμπειρου νομικού και γνώστη της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και πραγματικότητας .
Δεν εισακούσθηκε και δεν γνωρίζουμε καν αν συζητήθηκε ποτέ ή αν προβλημάτισε κάποιους ως πρόταση .
Θα φανεί ανεδαφική πλέον ως πρόταση. Τα χρόνια βαραίνουν πολύ στις πλάτες του Μίκη, περισσότερο από λίγα χρόνια πρωτύτερα. Όμως, δεν νομίζω πως δεν μπορεί να υπάρξει – ακόμη και τώρα – μια πρόταση για έξοδο από την κρίση. Φυσικά, αυτή δεν είναι οι εκλογές. Δεν νομίζουμε πως υπάρχει κάποιος αρχηγός κομματικού μηχανισμού, που θα μπορούσε να σπάσει ογκόλιθους , συμφέροντα και ιδεοληψίες.
Η έξοδος από την κρίση θέλει γνώση των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων δεδομένων , θάρρος και θράσος να συγκρουστεί κανείς αποτελεσματικά με όσους απεργάζονται το μέλλον της Ανθρωπότητας . Θέλει και ειλικρίνεια και ειλικρίνεια . Να μιλήσει τη γλώσσα της Αλήθειας ενώπιον του Ελληνικού Λαού . Και πιστεύουμε πως ο Λαός μας – αλλά και κάθε Λαός –
εκτιμά την Αλήθεια και είναι έτοιμος να θυσιάσει πολλά για να την υπηρετήσει . Αρκεί να την πιστέψει.
Ας λειτουργήσει, εύχομαι, αυτή η ανάρτηση ως πρόκληση, προκειμένου να πέσουν στο τραπέζι προτάσεις δυναμικές, ειλικρινείς και με όραμα και στόχο το μέλλον των παιδιών μας .

Παληοτάκης

Πρόταση Εξόδου
Από ΤΗΝ κυβερνητική Κρίση
- και όχι μόνο –
με αξιοπρέπεια και προοπτική
Το αποτέλεσμα των εκλογών καθώς και οι διεργασίες που έχουν ξεκινήσει με τις διερευνητικές εντολές, οδηγούν εμένα και άλλους απλούς ανθρώπους σε σκέψεις και προτάσεις, τις οποίες θα ήθελα να γνωστοποιήσω στο ευρύ κοινό.
Θεωρώ πως οι μέρες που περνάμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες . Σε λίγο θα χορεύουμε το Χορό του Ζαλόγγου. Και τα πρόσωπα που θα πάρουν την εντολή να διαχειριστούν την κρίση δεν μου φαίνονται αρκετά ικανά να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους .
Διαχρονικά τριγυρνά στο μυαλό μου μία πρόταση, που πιστεύω ότι μπορεί να μας οδηγήσει, με αξιοπρέπεια και προοπτική, στην έξοδο από την κυβερνητική και την εθνική – γενικότερα – κρίση. Προτείνω, λοιπόν, δύο από τους πυλώνες που διαθέτουμε ακόμη, προσωπικότητες παγκοσμίου κύρους, προκειμένου να αναλάβουν να διαχειριστούν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα . Η πρόταση αυτή προϋποθέτει τη δημιουργία Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας , με ειλικρινή συμφωνία και συμμετοχή όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων , που έλαβαν την ψήφο του ελληνικού λαού.
Η πρότασή μου είναι η εξής: Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Μίκης Θεοδωράκης, μετά από παραίτηση του κ. Παπούλια, και πρωθυπουργός ο κ. Μαρκεζίνης, προκειμένου να μπορέσει – με λογισμό και με αξιοπρέπεια και ηθική – να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο εξωτερικό και να την κυβερνήσει .
Δε γνωρίζω την απήχηση που θα μπορούσε να έχει αυτή μου η πρόταση στο ευρύ κοινό . Γι »αυτό θα ήθελα τα σχόλιά σας, θετικά ή αρνητικά. Δεν ξέρω καν την άποψη των δύο αυτών αντρών . Πιστεύω στην ακεραιότητά τους, στη δύναμη του μυαλού και της ψυχής τους, αλλά και στην ειλικρινή και δημιουργική αγάπη τους για την πατρίδα μας .
Θέλω να ελπίζω ότι αυτή η πρόταση θα προβληματίσει, θα εισακουστεί ίσως, προκειμένου να βγει από την κρίση και τον επικίνδυνο δρόμο η χώρα μας.
Υ.Γ. Τον έναν τον ξέρω προσωπικά και πολύ καλά, και τον άλλο τον γνωρίζω από τα γραπτά του .

ΕΚΚΛΗΣΗ
Προς τον πολίτη Μαρκεζίνη Βασίλη
Από τα γραπτά σας, έχω διαπιστώσει – και έχω πεισθεί γι »αυτό – ότι οι κρίσεις κοντεύουν να γκρεμίσουν τη χώρα μας στα Τάρταρα . Αγγίζετε όλα τα προβλήματα της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας : θέματα εξωτερικής πολιτικής, μεταναστευτικό, υποβάθμιση της εθνικής συνείδησης, το πρόβλημα της Θράκης και την επεκτατικότητα της Τουρκίας , και φυσικά τα επίκαιρα οικονομικά “αδιέξοδα”, και προτείνετε και λύσεις.
Έφτασε η ώρα να κάνετε πράξη τις γόνιμες προτάσεις σας , φυσικά αν σας το ζητήσει ο Ελληνικός Λαός. Μην αρνηθείτε αυτή τη μεγάλη θυσία. Ο Λαός μας σας έχει ανάγκη.
Όπως καλά επισημαίνετε στο βιβλίο σας, οι άνθρωποι που μας έφεραν στο χείλος της αβύσσου δε φεύγουν ούτε με λευκό ούτε με αποχή , παρά μόνο με ένα μαύρισμα στις κάλπες. Αλλά, δυστυχώς, ο λαός μας δεν πήρε το μήνυμα αυτό 100%. Έστειλε το μήνυμά του στα δύο “κόμματα εξουσίας”, άνοιξε το δρόμο για πολυκομματική Βουλή ευρείας συνεννόησης, αλλά το μαύρο της “αποπομπής” δεν το έδωσε πλήρως …
Γι »αυτό σας καλώ, στο όνομα της πατρίδας, να προσφέρετε την προσωπική σας έμπρακτη συμμετοχή.

Υ.Γ. Εσάς δεν σας έχω γνωρίσει ποτέ προσωπικά. Τον πατέρα σας τον γνώρισα το 1956, αν δεν κάνω λάθος, όταν εργαζόμουν στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στο οποίο ηγείτο στη Λαμία , όπου καθάριζα τα γραφεία και έκανα και δουλειές του ποδαριού . Παρόλο το νεαρό της ηλικίας μου – μόλις είχα αποφοιτήσει από το σχολείο – η ζωή και η καθημερινότητα με είχαν, από τότε, μάθει να ξεχωρίζω τα κοφτερά μυαλά. Νοιώθω πως και τώρα «πέφτω μέσα» στην κρίση και την επιλογή μου, γιατί -όπως λέει και ο λαός μας- «το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά».

Παληοτάκης
ΓΙΑ Το blog ΤΩΝ Λαμπράκηδων
www.lamprakides.gr/blog

Leave a Reply