Καλό ταξίδι ακριβέ σύντροφε και φίλε, Pietro Ingrao

Εδώ και μέρες ετοιμάζαμε ένα αφιέρωμα στον Pietro Ingrao, πολύτιμο σύντροφο και φίλο του Παληοτάκη στα χρόνια της νιότης και όχι μόνο.
Η αφορμή του αφιερώματος που ετοιμάζαμε ήταν τα 100 χρόνια ζωής που συμπλήρωσε τη χρονιά αυτή, το 2015, ο φωτεινός αυτός φάρος της αριστερής σκέψης και πράξης στην Ιταλία και στην Ευρώπη ολόκληρη.
Μας πρόλαβε ο θάνατός του. Απροσδόκητος σύμφωνα με το σημείωμα των συντρόφων του που ανακοίνωνε το θάνατό του στο σπίτι του, στη Ρώμη.
Μαζί με τους Ιταλούς συντρόφους του, στέλνουμε και εμείς τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στην αδελφή του Giulia και στα παιδιά του Celeste, Chiara, Bruna, Renata και Guido.
Συνυπογράφουμε κι εμείς, μαζί με τους συντρόφους του, ότι ο θάνατος του Pietro Ingrao σηματοδοτεί μια μεγάλη απώλεια για την Ιταλική Δημοκρατία και αφήνει ένα μεγάλο κενό στην ιταλική πολιτική πραγματικότητα.

Παραθέτουμε το σημείωμα του Έλληνα Πρωθυπουργού, του Αλέξη Τσίπρα, για το θάνατο του Pietro Ingrao:
“Ο Πιέτρο Ινγκράο υπήρξε μία εμβληματική μορφή του αριστερού ευρωκομμουνισμού και της ριζοσπαστικής ευρωπαϊκής αριστεράς, ένας ηγέτης σταθερός στις αξίες του, ανοιχτός στην σκέψη του και βαθύτατα ανθρώπινος. Σε εποχές αναδίπλωσης αποτέλεσε ένα σταθερό σημείο αναφοράς για τους αριστερούς ανθρώπους και θα συνεχίσει να φωτίζει την σκέψη και την καρδιά μας στους αγώνες του μέλλοντος. Ας κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη του. Στην οικογένεια του και τους συντρόφους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια”.
Υποσχόμαστε από αυτή τη θέση ότι θα ολοκληρώσουμε το αφιέρωμα που ετοιμάζαμε τιμώντας πια τη μνήμη της μεγάλης αυτής μορφής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Η ομάδα του blog των Λαμπράκηδων

Παληοτάκης
Για το blog των Λαμπράκηδων
www.lamprakides.gr/blog

Leave a Reply