Σκέψου άνθρωπε
Αφιερωμένο στους Αδιάφορους,
στους «Δύσπιστους»,
στους «Απολιτικούς»

Το βιβλίο αυτό προορίζεται για τους Αδιάφορους, τους Δύσπιστους, τους «Απολιτικούς», για όσους είναι επιρρεπείς στο να κλείνονται και να αγνοούν εγωιστικά τις πράξεις, τα έργα, τις προσπάθειες όσων υπόφεραν αγωνιζόμενοι για την ελευθερία των άλλων, των συγχρόνων τους και των απογόνων, και από τους οποίους αφαιρέθηκε η ελευθερία ενός άμεσου θανάτου και τους οποίους οδήγησαν να γεμίσουν τις καταχθόνιες πόλεις της καταστροφής, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που δημιουργήθηκαν από τον ναζισμό στη Γερμανία και στις κατεχόμενες από αυτήν χώρες, κατά τη διάρκεια του πολέμου που εξαπέλυσε ο ναζισμός. Μιλάμε για τέσσερα, πέντε εκατομμύρια πλάσματα.
Αυτό το βιβλίο προορίζεται για όσους – Αδιάφορους Δύσπιστους “Απολιτικούς” Εγωιστές – “αγνοούν” ότι περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι θανατώθηκαν με τον πιο κτηνώδη τρόπο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης – μόνο και μόνο επειδή γεννήθηκαν από μια συγκεκριμένη φυλή, την Εβραϊκή.
Αυτό το βιβλίο προορίζεται για όσους δεν ξέρουν και δεν πιστεύουν ότι η ελευθερία των ατόμων και των λαών -και επίσης η ανθρώπινη αλληλεγγύη- είναι οι μόνες εγγυήσεις ενάντια σε κάθε μορφή καταχρήσεων, ενάντια στη σκληρότητα, ενάντια στη βία. Σ’ αυτούς που -ακόμη και σήμερα- επινοούν μύθους που έχουν οδηγήσει να γίνει συμψηφισμός της μεγαλύτερης σφαγής στην ιστορία.
Οι φωτογραφίες που βρίσκονται συγκεντρωμένες σ’ αυτό το βιβλίο είναι -σ’ ένα μεγάλο μέρος τους- πιστά αντίγραφα αυτών που βρήκαν οι Σύμμαχοι στα αρχεία των ναζί, των SS. Κι αυτό, επειδή οι υπεύθυνοι των θηριωδιών ικανοποιούνταν με το να καυχώνται και να ενημερώνουν -με ακλόνητα τεκμήρια- τους ανωτέρους τους για τα αποτελέσματα του έργου τους. Ικανοποιούνταν επίσης με το να εμπλουτίζουν την προσωπική φωτογραφική συλλογή τους και την αυτοβιογραφία τους με αυτές τις εικόνες – τεκμήρια της θηριωδίας τους.

Τα αποσπάσματα, που θα αναρτήσουμε σε συνέχειες, προέρχονται από το αντίστοιχο βιβλίο, των εκδόσεων Fetrinelli, με πρώτη έκδοση τον Ιούνιο του 1960.
Η σκέψη μας να το παρουσιάσουμε κινητοποιήθηκε από την αγωνία μας για όσα παρακολουθούμε να συμβαίνουν στην πατρίδα μας, για εμάς και χωρίς εμάς. Ελπίζουμε κι εμείς να συντηρήσουμε τη βαριά ιστορική μνήμη, και να συνεχίσουμε να είμαστε ελεύθεροι.

Το βιβλίο προέρχεται από το Αρχείο Παληοτάκη και η απόπειρα μετάφρασης έγινε από τον ίδιο τον Παληοτάκη.
Και από εδώ και κάτω ακολουθούν οι ενότητες με τρόπο τέτοιο, που να μπαίνει ο αναγνώστης κάνοντας κλικ πάνω στον τίτλο, όπως ακριβώς συμβαίνει με το blog.

.
Σκέψου, Άνθρωπε
.
Η δημιουργία των στρατοπέδων εξόντωσης
.
Η καταναγκαστική εργασία
.
Οι θάλαμοι αερίων
.
Στόχος τους: να τσακίσουν την ανθρώπινη προσωπικότητα
.
Οι «μουσουλμάνοι»
.
Η τελευταία συνεισφορά
.
Ο σχεδιασμός της σφαγής
.
Λόφοι από νεκρούς
.
Η δίκη του Hoess
.
Γι’ αυτό πρέπει να θυμόμαστε
.
Το «νεαρό θηρίο»
.
Ο φασισμός είναι η μήτρα του ναζισμού
.

One Response to “Σκέψου άνθρωπε
Αφιερωμένο στους Αδιάφορους,
στους «Δύσπιστους»,
στους «Απολιτικούς»”

  1. Το blog των Λαμπράκηδων » Blog Archive » Να μην ξανανιώσουμε ούτε την ανάσα του φασισμού στην πλάτη μας… Says:

    [...] ιταλικά ο τίτλος του είναι: “Pensaci uomo”, πατώντας εδώ, προκειμένου να μεταφερθούν στη σχετική ενότητα του [...]

Leave a Reply