Αρχεία για τον μήνα Απρίλιος, 2018

Μικροαστική αποανάπτυξη εναντίον ουμανιστικής αποκαπιταλιστικοποίησης;

Πέμπτη, Απρίλιος 26th, 2018

Γράφει ο Κώστας Λάμπος

claslessdemocracy@gmail.com,

«Το φαντασιακό μας έχει αποικισθεί, ο εχθρός κρύβεται στο

βαθύτερο μέρος του εαυτού μας».

Σερζ Λατούς Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Τα επτά μεγάλα ψέματα για την επταετή Χούντα

Σάββατο, Απρίλιος 21st, 2018

Το κείμενο που ακολουθεί το εντοπίσαμε και αποφασίσαμε να το αναδημοσιεύσουμε από το ειδησεογραφικό site news247.gr και την αρθρογράφο Βίκυ Σαμαρά. Μιλάει για τα 7 μεγαλύτερα ψέματα που οι νοσταλγοί της χούντας ισχυρίζονται ότι έγιναν την περίοδο της επταετίας και ωφέλησαν την Ελλάδα και τους Έλληνες….

Παληοτάκης Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Οι 7 επίσημες ιστοσελίδες και blog που “προστατεύονται” από τον Μίκη

Παρασκευή, Απρίλιος 20th, 2018

Με μεγάλη χαρά πληροφορούμε το κοινό του blog των Λαμπράκηδων ότι η ιστοσελίδα μας καθώς και το blog μας βρίσκεται υπό την Σκέπη του Μίκη Θεοδωράκη, όπως παρουσιάζεται στο επίσημο blog του Θεοδωρακισμού. Μέσω της φωτογραφίας που παραθέτουμε από το blog του Θεοδωρακισμού νιώθουμε ευτυχισμένοι, αλλά και επαρκείς, δυνατοί και σίγουροι για να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας …. Κι αυτό, παρά τις αντιξοότητες, πολιτικές, εθνικές και προσωπικές, που μας δίνουν αφορμές για να καταβαλλόμαστε ψυχικά και σωματικά. Γιατί, είναι αλήθεια, κάποιες στιγμές, όλο και περισσότερες τελευταία, μας πνίγει και μας κατατρώγει το αίσθημα της ματαιότητας και της ακύρωσης των προσπαθειών μας από συνθήκες και πρόσωπα… Είναι και η προσωπική αποδυνάμωση, που μπορεί να έχει μερίδιο ευθύνης. Αλλά, είμαστε ακόμα όρθιοι… και παλεύουμε! Δεν είμαστε έτοιμοι να παραιτηθούμε. Σε πείσμα των συνθηκών! Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Παγκοσμιοποίηση, «Σύμμαχοι», «Εταίροι», «Φίλοι» και εχθροί εναντίον της Ελλάδας, του Ελληνισμού και της ανθρωπότητας… και ημείς άδομεν

Σάββατο, Απρίλιος 14th, 2018

Σήμερα φιλοξενούμε ένα άρθρο του Κώστα του Λάμπου με τους προβληματισμούς του για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη αλλά  και τους φόβους του για την Ελλάδα και γενικότερα την ανθρωπότητα.

Γράφει ο Κώστας Λάμπος Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Aρχείο Παληοτάκη Νο.20

Τετάρτη, Απρίλιος 11th, 2018

Σήμερα δημοσιεύουμε μια ομιλία του Χριστόφορου Αργυρόπουλου, του φίλου και συνοδοιπόρου στα χρόνια των αγώνων για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό.
Το θέμα της ομιλίας είναι “Ο πολιτικός Μίκης Θεοδωράκης”. Ξέρω, έχουν ασχοληθεί πολλοί μελετητές και ομιλητές σχετικά. Όμως, η ανάλυση, η τοποθέτηση, ο λόγος του Χριστόφορου θεωρώ ότι είναι μοναδικός. Μου θύμισε χρόνια πίσω, όταν η αγωνιστικότητα, οι κοινές δράσεις, τα γλέντια, οι συντροφιές, οι συζητήσεις ένωναν τις ζωές μας και έδιναν νόημα στην ύπαρξή μας.
Ο Χριστόφορος γνώριζε στενά τον Μίκη και τον αγαπούσε. Και, φυσικά, είχε την ικανότητα να αναγνωρίσει το μέγεθος της προσφοράς και της προσωπικότητας του μεγάλου αυτού Έλληνα. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Καλή Ανάσταση και Καλή Λευτεριά

Σάββατο, Απρίλιος 7th, 2018

Κλείνουμε για τις διακοπές του Πάσχα.
Αν και εμείς προτιμάμε να χρησιμοποιούμε τη λέξη ΑΝΑΣΤΑΣΗ στη θέση της λέξης ΠΑΣΧΑ, γιατί σηματοδοτεί πολύ περισσότερα για τους αγώνες και τις ελπίδες του λαού μας.
Και γι’ αυτό στέλνουμε σε όλους τους φίλους και συντρόφους τις ειλικρινείς ευχές μας για ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αλλά κυρίως ΕΘΝΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Αρχείο Παληοτάκη Νο. 19

Τετάρτη, Απρίλιος 4th, 2018

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ: ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Καμιά φορά σκέφτομαι πως οι αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας είναι αυτές που χρωματίζουν περισσότερο την ύπαρξή μας. Τη βάφουν με χρώματα ανεξίτηλα έτσι, που να μην τα σβήνει η γομολάστιχα του χρόνου.

Θυμάμαι την τρύπια δεκάρα που μου ‘δινε κάθε πρωί ο πατέρας, για να αγοράσω το «πολυπόθητο» σάμαλι. Τη θυμάμαι με νοσταλγία και μέσα μου γλιστρά μια ζεστασιά. Αυτή, βέβαια, η ανάμνηση είναι από τις καλές. Γιατί, ασφαλώς, υπάρχουν κι άλλες, που όχι μόνο δεν είναι όμορφες, αλλά θυμίζουν εφιάλτη. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »