Αρχεία για τον μήνα Σεπτέμβριος, 2017

6. Οι μουσουλμάνοι

Δευτέρα, Σεπτέμβριος 25th, 2017

Το έκτο μέρος του αφιερώματός μας στο βιβλίο “Σκέψου Άνθρωπε” συνεχίζει – ουσιαστικά – την αναφορά στις μεθόδους και τις τεχνικές με τις οποίες επιδίωκαν να καταστρέψουν κάθε ίχνος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στους κρατουμένους.

Σ’ αυτήν την ενότητα, διαπιστώνουμε πόσο εύκολα οι κρατούμενοι μετατρέπονταν σε παραιτημένες από τη ζωή προσωπικότητες, που αναζητούσαν τη διέξοδο στο θάνατο.
Παραιτούνταν από το ενστικτώδες δικαίωμα στη ζωή, αφού δεν άντεχαν πια ούτε την εξάντληση ούτε τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Η σημαντική προσφορά αυτής της ενότητας είναι η συντομότατη παρουσίαση της ναζιστικής φυλετικής θεωρίας, που χώριζε τους ανθρώπους σε εκλεκτούς και υπανθρώπους που προορίζονταν να παίξουν το ρόλο της μηχανής στη μεγάλη γερμανική βιομηχανία πολέμου.
Το φρικτότερο είναι ότι αυτή η θεωρία είχε διαποτίσει τη συνείδηση ​​μεγάλου μέρους των γερμανών υπηκόων ..

Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 14th, 2017

Ο πάντα ενεργός πολίτης, ο Μίκης, επέστρεψε με μια νέα δήλωσή του για την πραγματικότητα που ζούμε. Και αυτά που γράφει, οι διαπιστώσεις που κάνει είναι πέρα για πέρα ​​αληθινές, περιγράφουν μια τραγική, ζοφερή πραγματικότητα για την Ελλάδα. Και όσοι διαβάσουν τη δήλωση θα πρέπει να αρθούν πάνω από το συγκεκριμένο και να κατανοήσουν ότι οι επισημάνσεις δεν αφορούν μόνο στην παρούσα κυβέρνηση, αλλά και σ’ αυτήν που φιλοδοξεί να την διαδεχτεί, χωρίς να εξαιρούνται και οι περισσότερες κυβερνήσεις από τη δεκαετία του 80 και μέχρι σήμερα.
Λαμβάνοντας ως βάση εκκίνησης τις σκέψεις του Μίκη, θα ήθελα να κάνω έκκληση να αρθούμε πάνω από λόγους διχαστικούς. Και κυρίως εμείς, που πιστέψαμε – και πιστεύουμε ακόμη- και αγωνιστήκαμε για την Αριστερά, για έναν κόσμο δικαιότερο και ανεξάρτητο.
Δεν ωφελεί να κατατρώμε τις σάρκες μας και να πετσκόβουμε κομμάτια του μέλλοντός μας υποθηκεύοντάς το σε παγκόσμιους εκμεταλλευτές, που ποτέ δεν ξεδιψούν τις αρπαχτικές διαθέσεις τους.
Η Ελλάδα είναι εδώ. Παρόντες και οι άνθρωποί της, αυτοί οι πολίτες αυτής της χώρας με κρυμμένες τις αληθινές δυνάμεις
τους. Δεν είναι καιρός να αξιοποιήσουμε βλέποντας μπροστά το μέλλον που μπορούμε εμείς να χαράξουμε με τις δικές μας δυνάμεις, τα δικά μας προϊόντα, τους δικούς μας ανθρώπους;
Αυτή θα είναι η πλειοψηφία στην οποία ελπίζουμε. Η συγκεκριμένη κυβερνητική πλειοψηφία ή μειοψηφία είναι ευκαιριακή. Η δύναμη, όμως, που θα αντλήσουμε ανακαλύπτοντας το λαό μας θα είναι στέρεα και ανεξάντλητη.

Τότε, οι κυβερνήσεις θα είναι πια διαχειριστές μας, εκτελεστικά όργανα των δικών μας ονείρων. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

5. Στόχος τους: να τσακίσουν την ανθρώπινη προσωπικότητα

Τρίτη, Σεπτέμβριος 12th, 2017

Το πέμπτο μέρος του αφιερώματός μας στο βιβλίο «Σκέψου Άνθρωπε», αναφέρεται στις μεθόδους και τις τεχνικές – σατανικές αλλά αποτελεσματικές, που σημαίνει ότι μελετήθηκαν χρόνια πριν – με τις οποίες επεδίωκαν να καταστρέψουν κάθε ίχνος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στους κρατουμένους.
Οι δυσκολίες επιβίωσης, η αταίριαστη και δύσκολη συμβίωση, οι τακτικές απογύμνωσης του κρατουμένου από κάθε χαρακτηριστικό ανθρωπιάς και  ατομικότητας, μετατρέπουν σιγά-σιγά τους κρατουμένους σε υποσιτισμένα ζώα.

Παληοτάκης Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Και το Συμβούλιο της Ευρώπης κάνει ανίερους συμψηφισμούς

Δευτέρα, Σεπτέμβριος 4th, 2017

Στην προηγούμενη ανάρτησή μας επεσήμαινα, σχετικά με την πρόσφατη επιστολή του Μίκη στα “ΝΕΑ”: “Είχε προηγηθεί κι άλλη σχετική παρέμβασή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, που θα αναρτήσουμε σε δοθείσα ευκαιρία. Αυτή ήταν καμιά δεκαετία πριν. Δεν έχω πρόχειρη αυτή τη στιγμή την ημερομηνία. Αλλά αποδεικνύει και η τότε στάση της Ευρώπης, όπως και η σημερινή, ότι οδηγούμαστε σε επικίνδυνους δρόμους. ”
Άργησα πάρα πολύ να προχωρήσω σ’ αυτή την ανάρτηση, γιατί με τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχα ζημιές και είχα αποκλειστεί από πλευράς  διαδικτύου. Η Ελλάδα μπήκε στο 21ο αιώνα, έστειλε δορυφόρο, αλλά κανείς δε λαμβάνει υπόψη την ίδια τη φύση, που πάντα βρίσκεται πολύ μπροστά από μας και τη φημολογούμενη πρόοδό μας στην επιστήμη. Αυτή η φύση, που δημιούργησε σ’ εμένα προβλήματα, επιφυλάσσει εκπλήξεις δυσάρεστες σε όσους νομίζουν πως όλα είναι καλά πορεύονται και πως είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού.
Το 2005, λοιπόν, ο Μίκης επεσήμαινε αυτό που πρόσφατα ζήσαμε και συζητήσαμε. Αποδείχτηκε όχι μόνο ότι είναι ένας άνθρωπος εξαιρετικά διορατικός, αλλά – και κυρίως – ότι ποτέ δεν πρέπει να πάψουμε να έχουμε τα κεραίες αναπτυγμένες για τις ύποπτες συναλλαγές, για την ωραιοποίηση ή την παραποίηση των δεδομένων, για την παραχάραξη της Ιστορίας, για τη φαλκίδευση της ζωής μας, για το κόντεμα των ονείρων μας.
Η κίνηση τότε ήταν πιο θεσμική. Το Συμβούλιο της Ευρώπης είχε αναλάβει δράση για την εξίσωση εγκλημάτων και εγκληματιών, κομμουνισμού και ναζισμού, θυμάτων και θυτών.
Αξίζει τον κόπο να την ξαναδιαβάσουμε αυτή τη δήλωση και να την κρατάμε για μελλοντικές αναφορές. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »