Αρχεία για τον μήνα Μάρτιος, 2017

Η «ΑΝΟΙΞΗ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Τετάρτη, Μάρτιος 1st, 2017

Τις τελευταίες μόλις μέρες, με δυο χρόνια καθυστέρηση, διάβασα στο διαδίκτυο ένα αφιέρωμα για την ταινία τεκμηρίωσης σε σκηνοθεσία Στέλιου Χαραλαμπόπουλου και παραγωγή Θάνου Λαμπρόπουλου, αφιερωμένη στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και στο κίνημα των Λαμπράκηδων.
Η ταινία φέρει τον τίτλο “Γρηγόρης Λαμπράκης: Ο «Μαραθώνιος» μιας ημιτελούς Άνοιξης”.
Τη δημοσίευση βρήκα -και αναδημοσιεύω και στο blog των Λαμπράκηδων- σ’ ένα άρθρο αναδημοσιευμένο από την «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στις 23/02/2014.
Διάβασα κάποια λόγια του Στράτου Κερσανίδη σχετικά με την ταινία και αντιγράφω: “…δε μένει τόσο στα γνωστά, σχετικά, γεγονότα της δολοφονίας του και της πολιτικής του δράσης (του Γρηγόρη Λαμπράκη), αλλά περισσότερο στον άνθρωπο, το γιατρό, το γιο και αδελφό, τον αθλητή. Έτσι σκιαγραφείται μια ολοκληρωμένη, σύνθετη και πολύπλευρη προσωπικότητα, ένας άνθρωπος που αγαπούσε τη ζωή και όχι μόνο ανήκε στην αριστερά αλλά ζούσε και ως αριστερός!”
Και ο τίτλος που έδινε: “Μνήμη για το γελαστό παιδί της Αριστεράς”.
Ζητώ συγγνώμη για την παράβλεψη των δύο χρόνων που πέρασαν χωρίς να αντιληφθώ την ύπαρξη της ταινίας, και της αφιερώνω τον λίγο χώρο του blog των Λαμπράκηδων, ελπίζοντας να συμβάλω – έστω και λίγο – και μ’ αυτόν τον τρόπο στη διατήρηση της μνήμης της γενιάς μας… Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »