Αρχεία για τον μήνα Δεκέμβριος, 2016

Προδομένη Δημοκρατία – του Μίκη Θεοδωράκη

Κυριακή, Δεκέμβριος 4th, 2016

Διάβασα αυτή την ανοιχτή επιστολή του Μίκη. Τη βρήκα στην προσωπική ιστοσελίδα του και την είδα να αναπαράγεται με πολύ γοργό ρυθμό από ιστοσελίδες κάθε λογής και από το facebook.
Το κείμενο το ίδιο, το ύφος, ο λόγος και οι διάφορες αναφορές του σε δημοσιογράφους μού γεννούν αμφιβολίες για τη γνησιότητα της επιστολής.
Επιτρέπω στον εαυτό μου αυτή την καχυποψία, κυρίως γιατί γνωρίζω -εδώ και δεκαετίες, από τα χρόνια των Λαμπράκηδων, της εξορίας του, αλλά και από τα χρόνια της μεταπολίτευσης- το Μίκη και την πολιτική συμπεριφορά του.
Ο Μίκης μπορεί να συζήτησε και να έδωσε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, να κατέθεσε τη σκέψη και την αγωνία του για όσα ζούμε… και κάποιος άλλος να αποφάσισε όλα αυτά -μαζί με τις δικές του απόψεις- να τα μεταγράψει και να βάλει από κάτω από τα λεγόμενά του το όνομα του Μίκη.
Και τονίζω ότι έβαλε το όνομα του Μίκη και όχι την υπογραφή του, που συνήθως συνοδεύει τα κείμενά του.
Ελπίζω να διαψευσθώ, γιατί δεν μπορώ να ανεχθώ την εκμετάλλευση της κακής του υγείας από ανθρώπους που θα στηριχθούν στο όνομα και την ακτινοβολία του, προκειμένου να καρπωθούν άλλα (άραγε, ποια;;;) οφέλη…
Οι καιροί είναι πονηροί … και οι άνθρωποι πολύ περισσότερο!
Κι όταν βρουν την ευκαιρία που θα τους προσφερθεί, απλώνουν χέρι εκμετάλλευσης!
Εύχομαι να κάνω λάθος!
Όπως και να έχει, το αναδημοσιεύω κι εγώ, όπως και τόσοι άλλοι… ελπίζοντας να συμβάλω στην αναζήτηση της αλήθειας… Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »