Αρχεία για τον μήνα Ιούλιος, 2013

Παρουσιάζοντας τα αφιερώματά μας – Μέρος 3ο

Τετάρτη, Ιούλιος 31st, 2013

Στην ιστοσελίδα μας (www.lamprakides.gr) μπορείτε να βρείτε και το 3ο αφιέρωμά μας. Πρόκειται, πάλι, για τη Β’ Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης.
Αυτή τη φορά, παρουσιάζουμε ένα ειδικό τεύχος – αφιέρωμα, που κυκλοφόρησε με ημερομηνία 17 Μαΐου 1964. Είναι ένα μοναδικό, ένα συλλεκτικό πια φωτογραφικό άλμπουμ. Το είχαμε τυπώσει και το κυκλοφορούσαμε, το διανέμαμε, με στόχο και την οικονομική ενίσχυσή μας Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Ευχές από τον Παληοτάκη

Δευτέρα, Ιούλιος 29th, 2013

Αγαπημένε Μίκη,
Με τη σειρά μου – και μόνος – σου στέλνω τις ευχές μου για τη μέρα αυτή, μέρα γενέθλια ενός μύθου για την Ελλάδα Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Ευχές από το blog των Λαμπράκηδων

Δευτέρα, Ιούλιος 29th, 2013

Σαν σήμερα, γεννήθηκε στη Χίο, το 1925, ο Κρητικός στην καταγωγή Μίκης Θεοδωράκης. Γιορτάζει σήμερα τα 88 χρόνια του Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Μάχη της Κρήτης – Αφιέρωμα 6ο

Σάββατο, Ιούλιος 27th, 2013

Από την ίδια πάντα πηγή αντλήσαμε και την παρακάτω μαντινάδα. Και εννοούμε ότι πηγή μας είναι οι “ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ“.

Παραλείψαμε – σε προηγούμενες αναρτήσεις μας – να διευκρινίσουμε ότι την πηγή μας, τους “ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ”, την έχουμε ανακαλύψει στο Αρχείο Παληοτάκη και από εκεί την “αξιοποιούμε” Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Μάχη της Κρήτης – Αφιέρωμα 5ο

Παρασκευή, Ιούλιος 26th, 2013

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ (ΓΕΡΜΑΝΟΥ) ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗ

Από τους «ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» αντλήσαμε και αυτό το υλικό, το οποίο θελήσαμε να το περιλάβουμε στα αφιερώματά μας.

Επιβεβαιώνεται τρανά, ότι το σώμα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών, που «προσγειώθηκαν» και αποδεκατίστηκαν στην Κρήτη, ήταν επίλεκτο. Γι’ αυτό και η ζημιά ήταν τεράστια, τόσο για τη συνέχεια των γερμανικών επιχειρήσεων στο Ανατολικό Μέτωπο, το οποίο ήταν και ο κεντρικός στόχος, όσο και για το γόητρο την «ανίκητης» γερμανικής μηχανής Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Μανώλης Παπουτσάκης – Μάχη της Κρήτης, Αφιέρωμα 4ο

Πέμπτη, Ιούλιος 25th, 2013

Στο περιοδικό “ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ“, βρήκαμε ένα εξαιρετικό άρθρο του Μ. Παπουτσάκη για τη Μάχη της Κρήτης.

Θεωρήσαμε πως πρέπει να το προσφέρουμε στους δικούς μας αναγνώστες, γιατί πρόκειται για μια πολύ οξυδερκή για εκείνη την εποχή – 1963 – ανάλυση για τις δυνατότητες που υπήρχαν να κρατηθεί η Κρήτη και να αντισταθεί στη ναζιστική επέλαση Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Παρουσιάζοντας τα αφιερώματά μας – Μέρος 2ο

Τρίτη, Ιούλιος 23rd, 2013

Σήμερα, θέλουμε να παρουσιάσουμε και να προλογίσουμε το 2ο Αφιέρωμα στο Γρηγόρη Λαμπράκη, που έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας: www.lamprakides.gr.

Στην ουσία, είναι μια έκδοση για τα 42 χιλιόμετρα που βάδισαν οι φίλοι της Ειρήνης το 1964 και αφιέρωσαν αυτή την Μαραθώνια πορεία στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Όπως γράφουμε και στο προλογικό κομμάτι που συνοδεύει την ανάρτηση:

Η έκδοση αυτή είναι αφιερωμένη στην Β΄ Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που αποτέλεσε σταθμό στην Παγκόσμια προσπάθεια για την ειρήνη. Είναι η πρώτη με συμμετοχή Λαού, γιατί στην Α΄, το 1963, συνελήφθησαν όλοι και ο Λαμπράκης ήταν ο μοναδικός οδοιπόρος της Ειρήνης Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Αόρατος πόλεμος

Κυριακή, Ιούλιος 21st, 2013

Ένα αιχμηρό και, συνάμα, επαναστατικό κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη το οποίο αξίζει να διαβάσουν και οι δικοί μας αναγνώστες.

Πηγή μας υπήρξε: www.iefimerida.gr

«Την επανάσταση δεν την διαπραγματεύεσαι. Την κάνεις! Το ίδιο και την Αντίσταση. Από τη στιγμή που η Αντίσταση κατά του Μνημονίου έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δεν είναι πια Αντίσταση αλλά παγίδευση στην λογική του Μνημονίου συμπαρασύροντας και εκμηδενίζοντας το Μέτωπο των χθεσινών αντιμνημονιακών δυνάμεων. Έτσι οι δυνάμεις αυτές από μοχλός πίεσης μετατρέπονται σε ποσοστό εκλογικής επιρροής των παρατάξεων που στηρίχθηκαν στην αντιμνημονιακή φόρτιση ορισμένων τμημάτων του λαού Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Παρουσιάζοντας τα αφιερώματά μας

Κυριακή, Ιούλιος 21st, 2013

1ο Αφιέρωμα στο Γρηγόρη Λαμπράκη

Σήμερα, θέλουμε να παρουσιάσουμε και να προλογίσουμε το 1ο Αφιέρωμα στο Γρηγόρη Λαμπράκη, που έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας: www.lamprakides.gr.

Όποιος επισκεφτεί την ιστοσελίδα, μπορεί να βρει το 16σέλιδο αφιέρωμα στον ήρωα μάρτυρα της Ειρήνης, στον άνθρωπο, στον οικογενειάρχη, τον επιστήμονα, τον αθλητή, τον ειρηνιστή, όπως χαρακτηριστικά διαβάζουμε στο εξώφυλλο της έκδοσης.

Στις σελίδες του αφιερώματος μπορούμε να διαβάσουμε το αιματηρό χρονικό της εκτέλεσης Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Οι γιατροί των Δημόσιων Νοσοκομείων και θέλουν και μπορούν

Παρασκευή, Ιούλιος 19th, 2013

.

Ίσως γιατί έχω πια το μικρόβιο να αναζητώ θέματα υγείας ίσως γιατί βρίσκω συχνά ενδιαφέροντα άρθρα, διάβασα ένα κείμενο του Ανδρέα Πετρουλάκη στο Protagon. Αφορμή του είχε – όπως επισημαίνει – ένα κείμενο του Άλκη Γαλδαδά, ο οποίος έχασε τη μητέρα του και παρουσιάζει κάποια κακώς κείμενα του Δημόσιου Νοσοκομείου σήμερα. Αφού εξέφρασε την θετική εικόνα, Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »