Αρχεία για τον μήνα Αύγουστος, 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες:
Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός

Τετάρτη, Αύγουστος 29th, 2012

Ο.Α.: Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός! Η κορυφαία αθλητική εκδήλωση!!! Επί 17 ημέρες καθηλώνει τα βλέμματα όλου του Κόσμου. Γίνεται αντικείμενο παγκόσμιας τηλεθέασης. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Πάμφθηνα ιατρικά μηχανήματα

Τρίτη, Αύγουστος 28th, 2012

Ακούγεται, τελείως λανθασμένα, πως τα διαγνωστικά ιατρικά μηχανήματα είναι πολύ ακριβά. Ψέεεματα, ψέμα με ουρά φουντωτή. Δηλαδή, πόσο μπορεί να κάνει ένας αξονικός τομογράφος; Εκατό χιλιάδες; Πεντακόσιες χιλιάδες, ένα εκατομμύρια ευρώ; Σιγά τά λεφτά, σιγά τον πολυέλαιο και τ΄ακριβά κρεμμύδια. Χαρά στο πράγμα, δηλαδή, το να στοιχίζει ένας μαγνητικός τομογράφος ένα και δύο εκατομμύρια ψωροευρώ. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Τα συνεταιράκια

Πέμπτη, Αύγουστος 23rd, 2012

Οι πολιτικοί μάς έχουν συνηθίσει με κηρύγματα, όταν, φυσικά, θυμούνται, ότι υπάρχει και ένα Σύνταγμα σ? αυτή τη χώρα, μέχρι να αποκτήσουν τον έλεγχο. Ομιλούν, για δίκαια και ισοδύναμα μέτρα, για δίκαιη φορολόγηση, για δημόσια παιδεία, υγεία, για αξιοκρατία, αξιοπρέπεια, ισονομία, ισοπολιτεία, ότι θα διαπραγματευθούν τους βάρβαρους όρους του μνημονίου, τη δανειακή σύμβαση, κ.λ.π. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Μήπως κάτι αλλάζει…

Πέμπτη, Αύγουστος 23rd, 2012

Έπρεπε να φτάσουμε στον πάτο για να γίνουν κάποια πράγματα στη χώρα αυτή. Διάβασα και άκουσα τα ακόλουθα: Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Τρίτη, Αύγουστος 21st, 2012

Διάβασα στον τοπικό τύπο ενδιαφέροντα άρθρα συντοπιτών μας, Δημ.Κολτσίδας – Δημ.Γ.Μπράνης – Γεωργ.Καρανάσιος – Φοίβος Ιωσήφ – Μπάμπης Γιαμάς, που αναλύουν πρόσωπα και πράγματα της ζωής μας αρθρώνοντας λόγο διαφορετικό από αυτόν που συνήθως αναμασούν οι τοπικές εφημερίδες, οι οποίες αναπαράγουν το ύφος, τις ειδήσεις και τον τόνο των κεντρικών, των αθηναϊκών φύλλων. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Λόφοι από νεκρούς

Πέμπτη, Αύγουστος 16th, 2012

Το ένατο μέρος του αφιερώματός μας στο βιβλίο «Σκέψου Άνθρωπε», καταδεικνύει ότι η λειτουργία των στρατοπέδων συγκέντρωσης – εκτός των άλλων φρικιαστικών λεπτομερειών της ύπαρξής τους – οδήγησε και σε εκατομμύρια νεκρούς, σε βουνά από νεκρούς, όπως χαρακτηριστικά γράφουν στον τίτλο τους οι συγγραφείς. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Καλά μηνύματα από την πλατεία Λαού…

Τρίτη, Αύγουστος 14th, 2012

Πήγα σήμερα, παραμονή της γιορτής της Παναγίας, για δική μου δουλειά στη Λαμία. Άδεια η πόλη μας το μεσημέρι. Ίσως επειδή ήταν παραμονή του Δεκαπενταύγουστου. Ίσως, πάλι, γιατί οι συμπολίτες μας έφυγαν για ολιγοήμερη απόδραση. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Αθλιότητες των Βρετανών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου…

Δευτέρα, Αύγουστος 13th, 2012

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Στο Λονδίνο και κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων συνέβησαν αθλιότητες σε βάρος της Ελλάδος, που παραδόξως (;) δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι περισσότερες περιγραφές και τα διάφορα σχόλια έμειναν στην κακουγουστιά της «παράστασης», ή στην εκ μέρους των διοργανωτών προπαγανδιστική επιχείρηση εξιδανίκευσης της αποικιοκρατικής χώρας τους. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Απλά μαθήματα οικονομικού σχεδιασμού

Κυριακή, Αύγουστος 12th, 2012

Το έχω δηλώσει και παλιότερα: με κουράζουν, με αγχώνουν, δεν αντέχω τις οικονομικές συζητήσεις και προτάσεις.
Η μοναδική “οικονομική ανάλυση” που με άγγιξε, με έκανε να χαμογελάσω και άντεξα να τη διαβάσω μέχρι τέλους ήταν αυτή του Σταύρου Θεοδωράκη, που ακολουθεί. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Το κεφάλαιο Μίκης στη ζωή μου

Πέμπτη, Αύγουστος 9th, 2012

Από την αυτοβιογραφία μου, ένα κείμενο ποταμό που με πολύ κόπο έγραψα θέλοντας να καταθέσω μια σοβαρή κληρονομιά στην κόρη μου – μια κληρονομιά που δεν θα έχει να κάνει με χρήματα ή με σπίτια και οικόπεδα – “αποσπώ” την ενότητα που έγραψα για το ρόλο και τη δύναμη που είχε να επιδρά και να διαμορφώνει τη νιότη και τη ζωή μου – τα πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής μου – το “εθνικό κεφάλαιο” που λέγεται ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »