Αρχεία για τον μήνα Ιούνιος, 2012

Adriano Celentano, φεστιβάλ του San Remo

Παρασκευή, Ιούνιος 29th, 2012

Έχουμε καθυστερήσει – για λόγους ανωτέρας βίας, αλλά και λόγω της ραστώνης του καλοκαιριού – τη δημοσίευση των συνεχειών των κεφαλαίων από το βιβλίο “Σκέψου Άνθρωπε”.

Επιμένουμε ότι θα είμαστε συνεπείς στην υπόσχεσή μας, να παρουσιάσουμε όλο το βιβλίο, αλλά οι ρυθμοί μας θα είναι, μάλλον, πιο αργοί. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Και οι 11 ήταν Έλληνες

Παρασκευή, Ιούνιος 29th, 2012

Χρονογράφημα
Του Συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ

Και οι 11 ήταν ΄Ελληνες

Η αναμέτρηση στο γήπεδο της Πολωνικής πόλης Γκντάνσκ είχε προγραμματισθεί να γίνει ανάμεσα στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας και την αντίστοιχη ομάδα της Ελλάδος, στις 21 Ιουνίου του 2012. Στον αγώνα προσήλθαν, με την Εθνική Ελλάδος, έντεκα Έλληνες. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Έλληνας θα πει….

Σάββατο, Ιούνιος 23rd, 2012

Θα αφήσω τον μέγα σύγχρονο φιλόσοφο, Λιαντίνη να μας δώσει τον ορισμό του Έλληνος:

«Έλληνες θα ειπεί δύο και δύο τέσσερα στη γη. Όχι δύο και δύο είκοσι δύο στον ουρανό.
Έλληνες θα ειπεί να τελείς στους νεκρούς τις χοές της Ηλέκτρας. Όχι κεριά στους νεκρόλακκους, και δηνάρια στο σακούλι του τουρκόπαπα. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο!!!

Τετάρτη, Ιούνιος 20th, 2012

Δείτε αυτή την κυρία – Ας μην ξεχάσουμε ποτέ...
“Ο κόσμος δεν έγινε τώρα κακός…. πάντα ήταν”
“Το βραβείο δεν το παίρνει πάντα αυτός που το αξίζει” Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Ένας νεαρός θησαυρός….

Τετάρτη, Ιούνιος 20th, 2012

Στα χέρια μου έπεσε ένας θησαυρός…
Ενός προσώπου αγαπητού μου, πολύ αγαπητού.
Ενός προσώπου νεαρού, πολύ νεαρού, αλλά τόσο ευαίσθητου και κοινωνικά έξυπνου…
Θεώρησα ότι πρέπει να σας κάνω συμμέτοχους των συναισθημάτων και του προβληματισμού που εκφράζει.
Και ζητάω συγγνώμη, εγώ που είμαι πάνω από 40 χρόνων, εγώ που νιώθω πως φέρω ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουμε όλοι και που κληροδοτούμε στα νεαρά παιδιά.
Δεν τα έφαγα μαζί τους, το αρνούμαι κατηγορηματικά… Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ* – Μίκης Θεοδωράκης

Τρίτη, Ιούνιος 19th, 2012

Ο Ελληνικός λαός έχει προ πολλού εισέλθει σε ένα στάδιο ασφυξίας, που γιγαντώθηκε μετά το πέρας των εκλογών και που κάθε μέρα θα αυξάνει σε σημείο όπου οι αντιδράσεις του θα γίνονται δραματικές και ανεξέλεγκτες. Οι τρεις χιλιάδες αυτοκτονίες-διαμαρτυρίες θα υπερδιπλασιαστούν και σύντομα θα έλθει η ώρα που θα σκοτώνει ο ένας τον άλλο…
Η βασική αιτία γι? αυτήν την τραγική εξέλιξη οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αντιστοιχία ανάμεσα στις επιθυμίες και τη θέληση του ελληνικού λαού αφ? ενός και τους κομματικούς του εκπροσώπους αφ? ετέρου. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Πιστοί στον Χαρίλαο

Δευτέρα, Ιούνιος 18th, 2012

Χρονογράφημα
Του Συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ

Πήρα πρόσφατα τις φωτογραφίες από το νέο σιδηροδρομικό σταθμό του Πεκίνου και το τραίνο που συνδέει το Πεκίνο με τη Σαγκάη και άλλες Κινεζικές πόλεις. Η απόσταση ανάμεσα στην πρωτεύουσα της χώρας και την πόλη της επιχειρηματικότητας της Κίνας είναι 1318 χιλιόμετρα και το ολοκαίνουργο τραίνο τη διανύει σε 4 ώρες και σαράντα οκτώ λεπτά. Η μέση ωριαία ταχύτητα είναι 301 χιλιόμετρα την ώρα. Ένας πραγματικός σίφουνας, ένας ακράτητος κεραυνός, ένα καμάρι της τεχνολογίας και του Κινεζικού λαού. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

5. Στόχος τους: να τσακίσουν την ανθρώπινη προσωπικότητα

Παρασκευή, Ιούνιος 15th, 2012

Το πέμπτο μέρος του αφιερώματός μας στο βιβλίο «Σκέψου Άνθρωπε», αναφέρεται στις μεθόδους και τις τεχνικές ? σατανικές αλλά αποτελεσματικές, που σημαίνει ότι μελετήθηκαν χρόνια πριν ? με τις οποίες επεδίωκαν να καταστρέψουν κάθε ίχνος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στους κρατουμένους.
Οι δυσκολίες επιβίωσης, η αταίριαστη και δύσκολη συμβίωση, οι τακτικές απογύμνωσης του κρατουμένου από κάθε χαρακτηριστικό ανθρωπιάς και ατομικότητας, μετατρέπουν σιγά-σιγά τους κρατουμένους σε υποσιτισμένα ζώα. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

4. Οι θάλαμοι αερίων

Πέμπτη, Ιούνιος 14th, 2012

Το τέταρτο μέρος του αφιερώματός μας στο βιβλίο «Σκέψου Άνθρωπε», είναι μία τραγική αναφορά στους «θαλάμους αερίων».
Ακολουθεί και εδώ φωτογραφικό υλικό, φρικτό, ομολογουμένως. Ξέραμε αρκετά, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε. Η περιγραφή μας ξεπέρασε, αλλά και δοκίμασε τις αντοχές
της συνείδησής μας.
Τόση επιστήμη, τόσες γνώσεις για την ανθρώπινη δύναμη και για τον ανθρώπινο οργανισμό, να καταναλώνονται για την εξόντωση του ανθρώπινου είδους!….. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

3. Η καταναγκαστική εργασία

Τετάρτη, Ιούνιος 13th, 2012

Συνεχίζουμε με το τρίτο μέρος του αφιερώματός μας στο βιβλίο «Σκέψου Άνθρωπε», που αποτελεί μιαν ανάλυση για την καταναγκαστική εργασία που πρόσφεραν οι «υγιείς» κρατούμενοι.
Ακολουθεί και εδώ φωτογραφικό υλικό, που αποτυπώνει την υποχρεωτική «προσφορά» εργασίας. Τα όρια δεν υπήρχαν: μόνο ο θάνατος.
Εξάλλου, η «λίστα των εργαζομένων» ανανεωνόταν συνεχώς από τους
κατακτημένους λαούς. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »