Αρχεία για τον μήνα Μάιος, 2012

Ελλάδα Ιταλία σημειώσατε “X”

Πέμπτη, Μάιος 31st, 2012


Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Ο κόσμος, όπως τον θέλουν οι Γερμανοί

Τρίτη, Μάιος 29th, 2012

Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Αγαπητή -και φίλη παλιά- Σεμίνα

Τρίτη, Μάιος 29th, 2012

Σε παρακολουθώ χρόνια τώρα, από τότε που ικανοποίησες την επιθυμία μου να επισκεφτώ τη Γυάρο.
Τώρα που περιδιαβαίνω κι εγώ στο διαδίκτυο, διαβάζω συχνά τα άρθρα σου στην ιστοσελίδα που διατηρείς και παίρνω το θάρρος να “αξιοποιήσω” κείμενά σου, από αυτά που μου αρέσουν ιδιαιτέρως.
Αναδημοσιεύω, λοιπόν, δύο από αυτά που βρήκα και φέρουν κομμάτι από τη «σφραγίδα» της ψυχής σου. Και τα δύο έχουν να κάνουν με την πολιτική στην ευρύτερη σημασία της, αν και φαίνονται να μιλούν μόνο για τις εκλογές.

Παληοτάκης Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Ο θάνατος σε τρίκυκλο!

Δευτέρα, Μάιος 28th, 2012

Μετά τη δημοσίευση και την ανάρτηση που κάναμε, στις 26/5/2012, «αλιεύοντας» από την ανακοίνωση για τη δραστηριότητα της ομάδας «ΔΡΑΣΗ Ζ», διαβάσαμε ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπως είχε προγραμματιστεί.

Και πραγματοποιήθηκε με σεβασμό στα πρόσωπα και στα γεγονότα. Και υπήρξε αφορμή για να ξυπνήσουν οι μνήμες των παλιών, και να καλλιεργηθούν οι γνώσεις των νεοτέρων, που παρακολουθούσαν τα δρώμενα και δεν γνώριζαν τα γεγονότα. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Επιμένουμε -πεισματικά- στο αφιέρωμα και – κλείνουμε – προς το παρόν

Κυριακή, Μάιος 27th, 2012

Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Εκδήλωση τιμής και μνήμης

Σάββατο, Μάιος 26th, 2012

Αναδημοσιεύουμε – για να συνεισφέρουμε κι εμείς στις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή του Γρηγόρη Λαμπράκη – μία ανακοίνωση που “αλιεύσαμε” από τη σελίδα www.ecology-salonika.org.

Οι εκδηλώσεις είναι για σήμερα και ελπίζουμε να βρουν την ανταπόκριση που αρμόζει στη μνήμη του Γρηγόρη.

Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Επίκαιρα…

Παρασκευή, Μάιος 25th, 2012

Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ Η αλήθεια να αρχίσει να ξεπροβάλει

Πέμπτη, Μάιος 24th, 2012

Όταν αναφέρθηκα στο περιστατικό της διαφύλαξης των μαρμάρων του τάφου του Γρηγόρη Λαμπράκη, από τον Χριστόφορο τον Αργυρόπουλο και από εμένα, τον Παληοτάκη, θυμήθηκα και ένα άλλο περιστατικό αποκοτιάς, που «έλαβε χώρα» από το ίδιο «δίδυμο» στη διάρκεια της δικτατορίας. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Ναι, το μίσος είχε καλά καλλιεργηθεί

Τρίτη, Μάιος 22nd, 2012

Παίρνω αφορμή από την προηγούμενη ανάρτηση των φίλων Δημήτρη – Μπάμπη και, μια και σήμερα είναι η μαύρη «επέτειος» της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του Γρηγόρη Λαμπράκη, θέλω να καταθέσω κάποιες πικρές προσωπικές μνήμες. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Γιατί τόσο μίσος…?

Κυριακή, Μάιος 20th, 2012

Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια για τη ζωή, το έργο και τη στυγερή δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »