Αρχεία για τον μήνα Απρίλιος, 2012

Όταν μου μιλάς για χούντα

Παρασκευή, Απρίλιος 27th, 2012

Σκέφτομαι τα δικά μου χρόνια. Τα δικά μου, σχεδόν 22 χρόνια, που έζησα κάτω από πραγματική δικτατορία. Η οποία, μάλιστα, καμάρωνε και έλεγε τον εαυτό της «δικτατορία του προλεταριάτου». Σε ακούω να λες ότι κι εσύ «ζεις σε μια χούντα» και αναρωτιέμαι, πόσα λίγα γνωρίζεις για τις πραγματικές δικτατορίες και τη χούντα. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Ο Ισλανδός πρόεδρος…

Τετάρτη, Απρίλιος 25th, 2012

«Θα σας πληρώσουμε ό,τι δανειστούμε, αλλά υπό ένα όρο: δε θα πειραχθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και τα κοινωνικά προγράμματα, γιατί είμαστε μια σκανδιναβική σοσιαλιστική κοινωνία και σκοπός μας είναι η ευημερία του πολίτη και όχι τα κέρδη των τραπεζών».

Ο Ισλανδός πρόεδρος Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

Τρίτη, Απρίλιος 24th, 2012

Το Μάη του 1964, είχα ασχοληθεί με το θέμα της συμβολής των Διανοουμένων στη θεμελίωση και το δυνάμωμα της Δημοκρατίας. Το ξαναδιάβασα και βρήκα ότι εξακολουθεί να είναι δραματικά επίκαιρο σήμερα.
Οι άνθρωποι του πνεύματος, στα δύσκολα χρόνια που διανύει η πατρίδα μας, οφείλουν να μη μένουν σιωπηλοί, να μην εξαντλούν το ρόλο τους σε μια θέση στη λίστα επικρατείας ή στα ψηφοδέλτια ως «κράχτες», Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

EKΛΟΓΕΣ

Κυριακή, Απρίλιος 22nd, 2012

Μια μέρα, περπατώντας στο δρόμο, ένας μεγάλος πολιτικός αρχηγός κόμματος χτυπήθηκε από ένα φορτηγό και πέθανε. Η ψυχή του ανέβηκε στον παράδεισο (μάλλον κατά λάθος) και βρέθηκε μπροστά από τον Άγιο Πέτρο.
- Καλώς ήρθατε στον παράδεισο! είπε ο Άγιος Πέτρος, και συνέχισε:
Έχουμε ένα πρόβλημα. Βλέπετε, ένας πολιτικός του αναστήματος σας σπάνια περνάει από εδώ και δεν ξέραμε τι να κάνουμε με σας. Έτσι σκεφτήκαμε το εξής: Θα περάσετε μια μέρα στην κόλαση, και μία στον παράδεισο, και εμείς θα σας αφήσουμε να επιλέξετε πού θα περάσετε την αιωνιότητα.

Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ;;;;;; 21 Απριλίου 1967

Παρασκευή, Απρίλιος 20th, 2012

Είναι πάντα επίκαιρο – δυστυχώς – ένα κείμενο που αναφέρεται στην επιβολή της επτάχρονης Δικτατορίας στην Ελλάδα. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Για εσάς, τους αδελφούς Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα

Πέμπτη, Απρίλιος 19th, 2012

Alcuni di noi hanno sentito il bisogno di esprimere ai tantissimi amici che vivono in Grecia la propria solidariet? e il proprio affetto, con una breve nota che chiunque puo’ firmare. Non vi sono analisi socio-economiche, e’ solo un messaggio di vicinanza tra fratelli. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Εγώ είμαι με την Ελλάδα

Πέμπτη, Απρίλιος 19th, 2012

Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Για το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης

Παρασκευή, Απρίλιος 13th, 2012

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Δεκεμβρίου 2009, στη Λαμία, μετά από συζητήσεις και αντεγκλήσεις, ο δήμαρχος Λαμιέων, κ. Κοτρωνιάς, είχε εισηγηθεί την εγκατάσταση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, στην ανατολική πλευρά του παλιού νοσοκομείου. Είχε, μάλιστα, χαρακτηρίσει “σημαντική” την απόφαση και επεσήμανε ότι αποτελεί εκπλήρωση φόρου τιμής, ιστορική υποχρέωση αλλά και “προσφορά προς τους νέους μας, που ψάχνουν για πρότυπα”. Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Ανοίγει ο δρόμος για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Λαμία

Παρασκευή, Απρίλιος 13th, 2012

22 Δεκ 2009

Ομόφωνα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας να προχωρήσει στην συγκρότηση νομικού προσώπου για να λειτουργήσει μέσω αυτού το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης.
Πρόκειται για θέμα το οποίο ουσιαστικά μονοπώλησε την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση ενώ η συνεδρίαση χρωματίστηκε από την αντιπαράθεση μεταξύ του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Κώστα Μπασδέκη και της ηγετικής μορφής των Λαμπράκηδων, του Τάκη Παληού ή Παληοτάκη, που ήταν παρών στην συνεδρίαση και που ανέλαβε να εξηγήσει τον ρόλο του Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης αλλά και να χρωματίσει τον χαρακτήρα της λειτουργίας ενός τέτοιου Μουσείου

Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »

Καταραμένε Έλληνα

Παρασκευή, Απρίλιος 13th, 2012

“Καταραμένε Έλληνα!
Όπου να γυρίσω τη σκέψη μου,
όπου και να στρέψω την ψυχή μου,
μπροστά μου σε βλέπω, εσένα βρίσκω… Διαβάστε την υπόλοιπη καταχώριση »